2012. augusztus 11., szombat

Kellemes meglepetés:-)

Nagyon fúrcsa, de ma már odajutottunk, hogy egy korábban teljesen természetes dolgot kellemes meglepetésként élük meg. Történt ugyanis, hogy a ma reggeli bringázás közben egy fára kiragasztott, kézzel írott tacepaóra lettem figyelmes. Ahogy elhajtottam mellette, csak annyi villant a szemembe, hogy "találtam". De mit azt nem láttam, mert elhaladtam előtte. Visszamentem, és ahogy elolvastam a cédulát, nagyon jó érzés járt át. Az öröm oka, hogy igenis vannak becsületes , jóérzésü emberek! Akkor még nincs veszve semmi, bármilyen nehéz is a hétköznapokat, egyiket a másik után megélni! Nem halt még ki az emberekből a másik ember iránti figyelem. A mai bringázásom sokszorosan hasznos volt! A legfőbb nyereség: Minden nyomorúság ellenére lehet hinni az enberi tisztességben! Most nagyon jól érzem magam!

2012. augusztus 6., hétfő

Ma megint történt valami.

Elég rég óta, eseménytelenül zajlik a reggeli bringázásunk. Szép időben, jól kibeszélgetjük magünkat, és közben megcsináljuk a napi, ma már szinte kötelező penzumot. Ma reggel viszont megint láttam furcsaságot. Konkréten azt, hogy az egyik kanyarban a bokrok mellett parkolt egy autó. Pont ott, ahol tavaly a hajléktalan nő feküdt, és aludt egy kidobott kanapén. A barátnőm később jött, így a szokásos útunknak majnem a végén visszafordultam, és jöttem visszafelé. Mire visszaértem az utóhoz kb. egy őra telt el. A nap már igen csak erősen sütött, és kocsi szélvédővel a nap felé állt. Ahogy elmentem előtte láttam, hogy még mindig ugyan abban a pótban fekszik valaki a vezető ülésben. Akkor már gondoltam, hogy itt valami nem oké, ezért ha visszafelé jövünk a barárnőmmel, akkor megállunk és megnézem, hogy mi a helyzet. Mondtam a barátnőmnek, hogy siessünk, mert lehet, hogy dolgunk lesz! Mikor odaértönk, megálltunk, és bekopogtam a szélvédőn. Szerencsére az alvó azonnal ébredt, és mondtam neki, hogy már nagyon erősen süt a nap és kocsiban nagyon felmegy hőmérséklet! Akár még bajba is kerülhet tőle! Várakozásommal ellentétben nem gorombáskodott, hanem köszönte, hogy felébresztettem. Aztán ott maradt a kérdés, hogy valyon mi történhetett egy középkorú nővel aki valami oknál fogva a Duaparti bringa út mentén, kocsiban alva töltötte az éjszaká!?

2012. augusztus 4., szombat

Kedves barőátnőimmel a bringaúton:-)

Mi hárman minden nap kora reggel, a nagy meleg előtt megyünk bringázni. Ritkán fordul elő, hogy kihagyunk napot. Ha valaki még sem jön akkor neki egészen biztos családi programmja van. Ezt a fotót teljesen ötletszerűen, az útmentén találhotó Vasmacska étterem teraszán fotóztuk. Majd a montázst, aki a szembefotón balról látható, állította össze. Köszönet neki, mert egy nagyon kedves emléket adott nekünk.